Žumberak trail-Prvenstvo Hrvatske u trailu

Žumberak trail-Prvenstvo Hrvatske u trailu

Žumberak trail-Prvenstvo Hrvatske u trailu

6. pojedinačno u ekipno  Prvenstvo Hrvatske u trailu

26.08.2022. god. u  ponoć u Sošicama u općini Žumberak startala je utrka za 6. pojedinačno u ekipno  Prvenstvo Hrvatske u trailu.

Na ovoj utrci za najbolje i najspremnije trail trkače dugoj 50 milja (81,9 km) i visinskom razlikom 3859 metara, startao je i član AK KOPRIVNICA,  Benyamin Vuk.

Veoma zahtjevnu stazu koja prolazi najljepšim djelovima parka prirode Žumberak,   Samoborsko gorje, kroz napuštena sela te najviši vrh Žumberka i sjeverozapadne Hrvatske - (Sveta Gera 1178 m) preko vrhova Zečak, Japetić, Plešivica do same završnice staze koja vodi kroz vinograde Jaskanskog kraja i do samog završetka u centru Jastrebarskog u Perivoju dvorca Erdody, Benaymin je u cilj stigao 3.s vrenenom 10 h 37 min. 53 sec. i u pojedinačnom poretku osvijio brončanu medalju.

U kategoriji M30 osvojio je 2.mjesto.

Svakako je vrijedno spomenuti da je Benyamin izvrsno istrčao utrku u Švicarskoj koja mu je bila jedna od priprema za Žumberak trail, a utrka je bila dužine 31 km sa 2200m+ nadmorske. Trčalo je 4700 trkača, od toga je bilo 1200 koji su bili u Elite kategoriji i u kojoj su bili najbolji svjetski trail trkači naš atletičar je bio svrstan u Elite :D te završio utrku na 333. mjestu sa vremenom od 3h 46 minuta.

 

Slike ustupio Benyamin Vuk