Vanja i Oliver  pobjednici 3. Koprivničkog polumaratona

Vanja i Oliver pobjednici 3. Koprivničkog polumaratona


U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u subotu, 21. svibnja 2022. godine održan je 3. Koprivnički polumaraton. 

Koprivničke ulice i okolica na jedan dan postale su prava cestovna staza za trčanje ovog zahtjevnog sporta kakvim se diče brojni europski gradovi. 

3. Koprivnički polumaraton je pred brojnim trkačicama i trkačima otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Tračale su se dvije utrke – polumaraton dužine 21 kilometar i kraća utrka od pet kilometara. U utrci od pet kilometara sudjelovalo je 170 trkača, dok je u utrci od 21 kilometar sudjelovalo 195 trkača.

Odazvali su se brojni klubovi, rekreativci i građani, a svoju ekipu imale su i koprivničke tvrtke Podravka i Carlsberg.

Najbrža polumaratonka, s vremenom 1:44:32 je Vanja Rupčić iz AK Koprivnica, dok je druga Tanja Šarić iz AK Maksimir te treća Natalija Gulin iz MK Festina Lente.

Najbrži polumaratonac, s istrčanim vremenom 1:19:45 je Oliver Orešić iz AK Koprivnica, drugi je Josip Mijaković iz BK Maraton Beciklin, a treći Neven Jurković iz TK Ivančica.

Utrku na pet kilometara osvojio je prošlogodišnji pobjednik Vedran Kelemen iz Kutine za 17 minuta i 23 sekunde, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Tara Večenaj iz Križevaca.

Nagrade su primili i najbrži Koprivničanci, a to su Vanja Rupčić i Nikola Tucković.

Pobjednicima su nagrade uručili gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica AK Koprivnica Sonja Rušak.

AK Koprivnica zahvaljuje se svim sponzorima koji su pomogli i podržali organizaciju koprivničkog polumaratona, ali i brojnim volonterima koji su također dali svoj obol da bi sve funkcioniralo na jednoj uistinu visokoj razini.

Veliko hvala i mještanima Miklinovca i Koprivničkih Bregi koji su pred svojim kućama samoinicijativno postavili okrjepe koje su trkačima uvelike pomogle da lakše i uspješno dođu do cilja.

Posebna zahvala i svim trkačima koji su istrčali utrku unatoč vrlo vrućem i sparnom vremenu.

Vidimo se na godinu.