European athletics kids games rezime Lucija Petrić

European athletics kids games rezime Lucija Petrić

Ove godine Ak Kc prvi je put sudjelovao na Europskim atletskim dječjim igrama ( European athletics kids games) koje su se održavale u Brnu u Češkoj od 3.-5.rujna 2022.

S obzirom da je ovo bio prvi odlazak na jedno međunarodno natjecanje i to na više dana, broje prijavljene djece nije bio velik, ali 11 najhrabrijih predstavljalo je naš Klub. Tako da jedno veliko bravo za Tiju, Karlu, Viktoriju, Zaru, Saru, Petra, Luku, Dorian, Linu, Ivana i Lukasa koji su nastupili u više disciplina i branili boje našeg kluba i naše Hrvatske!! 

Nije bilo lako, natjecatelja je bilo jako puno, preko 1700 djece iz 15 europskih država.  

Na put smo krenuli u petak 2.rujna. Rano ujutro djeca su popunila autobus i veseli i uzbuđeni krenuli smo na put. 

Po dolasku u Brno, smještaj u hotel, mali odmor, a onda je cijelo popodne bilo rezervirano za šetnju po gradu, upoznavanje Brna, njegovih trgova, crkava i ljudi. 

Brno je drugi grad po veličini u Češkoj. Leži na rijekama Svitavi i Svratci. U starom dijelu grada sačuvan je niz gotičkih i baroknih zgrada i crkava kao recimo katedrala sv. Petra i Pavla i crkva sv. Jakuba koje smo posjetili te također Old Town Hall, Liberty Square i nekoliko manjih trgova i znamenitosti. 

Atletičari su se zabavljali, družili, smijali.. Slikali smo se puno, naravno, da nam svima ostane uspomena na ovo predivno sportsko putovanje! 

Prvi dan je prošao u šetnji i zabavi, a od drugog dana počele su igre i natjecanja i iduća 3 dana smo proveli na stadionu! 

Neke od izjava naših atletičara: 

Tija : "Jako je vruće i ima užasnu tremu pred toliko ljudi!"

Viktorija :" Prvi put sam na natjecanju i srce mi lupa ko ludo! Ali predivno je i idem iduće godine sigurno opet!" 

Zara :" Nemam neku tremu, samo da uspješno sve otrčim!" 

Lukas :" Jako je bilo sklisko i hladno drugi dan na trci, poskliznuo sam se pred ciljem, ali ipak ušao u finale B na 60m." 

Dorian :" Ja sam jako uzbuđen i jedva čekam da dođem na stazu. Dati ću sve od sebe! Ko lud bum trčal! "